Bitcoin: محلل يشارك ما يعتمد عليه المسار التصاعدي لـ BTC

Доста следен анализатор на криптовалути предполага, че Биткойн (BTC) може да отбележи възходящ ръст въпреки настоящите неспокойни пазарни условия.

По време на неотдавнашна стратегическа дискусия Джейсън Пицино, сподели предположението, че ако Биткойн (BTC) възстанови нивото на подкрепа около $23,500, мечите настроения може да се засилят:

Крипто общността в Twitter [вероятно ще реагира остро] на този ценови разрив, така че е препоръчително да бъдете подготвени. Въпросният гап обхваща около 9%, като варира от $26,000 надолу до приблизително $23,500.

Анализаторът обясни, че тази ситуация възниква поради неотдавнашната липса на значително пазарно движение и забележимата липса на волатилност. Следователно всяко отклонение извън обичайните колебания се очаква да предизвика преувеличена реакция.

Според него вследствие на това можем да очакваме множество песимистични прогнози, като предвижданията варират от $15,000 до $10,000. Той подчерта, че е важно да се признае, че когато започнат да се разпространяват такива прогнози, това може да означава, че се приближаваме към потенциална повратна точка, като е възможно да се формира дъно.

Освен това Пицино подчерта, че в момента основният му фокус е насочен към нивото от $23,600.

Анализаторът сподели още, че предвижда сценарий, при който Биткойн ще преживее рязко ликвидационно събитие, което временно ще понижи цената му, привличайки мечи настроени търговци, преди да се установи бича конфигурация с по-високи и по-ниски стойности.

Пицино заяви:

Съществува възможност за бърз спад до нивото от 50 %, което е $23,600. Видяхме, че нивото от 50% постоянно играе ключова роля в различни времеви рамки през 2023 г., а и в исторически план.

Бичата конфигурация “по-високо-ниско” обикновено сигнализира за края на фазата на корекция и за потенциално възобновяване на възходящия тренд.